21. november - 22. december

10:00 - 20:00

Foran Gul Indgang

Føj til kalender

Et smugkig i Koldkrigsmuseet REGAN Vest

13. februar 2023 åbner Nordjyske Museer en ny dansk attraktion, Koldkrigsmuseet REGAN Vest i Rold Skov.

Foran gul indgang kan du få et unikt smugkig i det kommende museum, hvor du kan se en containerudstilling om det kommende museum, Kolkrigsmuseet REGAN Vest. Udstillingen kan opleves i centerets åbningstid 10.00-20.00 i perioden 21. november til 22. december 2022.


Hovedattraktionen i det nye museum er den atomsikre bunker REGAN Vest, der blev opført i al hemmelighed i 1960’erne. Bunkeren er ikke et militært anlæg, men blev bygget med det formål at huse regeringen, embedsmænd samt den siddende regent i tilfælde af en atomkrig. Herfra skulle landet ledes gennem en krisesituation. Faldt REGAN Vest, så faldt Danmark – og dermed det danske demokrati. Bunkeren står uberørt – fuldt møbleret med alt originalt interiør intakt, og den kan besøges på guidede ture, som man skal købe billet til før besøget.

Koldkrigsbunkeren REGAN Vest ligger godt skjult 60 meter under en kridtbakke i Rold Skov. Som en del af besøgsoplevelsen kan publikum også vandre ad nye stier oven over bunkeranlægget og på den måde få en fornemmelse af anlæggets størrelse og funktion.